Volledig scherm
Toeristendagen Eersel, editie 2018. © René Manders-Fotopersburo Van de Meulenhof

Natte laatste dag voor drukbezochte Toeristendagen in Eersel

EERSEL-Een beetje pech met het weer hebben ze bij de Eerselse Toeristendagen wel gehad. Was het op de eerste twee donderdagen van het evenement bloedheet, de laatste dag kwam het water met bakken uit de hemel. Desondanks wisten vele bezoekers het centrum van Eersel te vinden voor de populaire toeristenmarkt.

Tijdens de tweede toeristenmarkt (begin augustus) was het zelfs uitzonderlijk druk met circa 15.000 bezoekers, ondanks dat het kwik net als de week ervoor (eind juli) ruim boven de dertig graden uitsteeg. Toen viel het aantal bezoekers juist tegen. ,,De tweede dag waren de mensen inmiddels meer gewend aan de warmte”, vertelt Kees Goossens van de organisatie.

Op het jaarlijkse evenement-dat plaatsvindt op drie opeenvolgende donderdagen- worden straattheater, muzikale optredens en een grote markt gecombineerd. 

Succes

Op de laatste dag dreigde de regen spelbreker te worden: de bezoekers werden getrakteerd op enkele hoosbuien. Desondanks mag het evenement overall een succes worden genoemd, aldus organisator Stichting Promotie Eersel (SPE). ,,Dit jaar bleven mensen langer hangen na afloop van de markt op de terrassen. De terrassen zaten goed vol,” aldus SPE-voorzitter Dion van Bavel.

Nieuwe organisatie

De organisatie van de kraamverhuur was dit jaar voor het eerst in handen van evenementenbureau Eeri uit Sevenum. De afgelopen 34 jaar was een werkgroep met vrijwilligers hiervoor verantwoordelijk. ,,Sommige kraamhouders moesten aanvankelijk wennen aan deze verandering,” geeft Van Bavel toe.

De verhuur van de kramen heeft hier niet onder geleden: op de laatste donderdag waren bijna alle beschikbare plekken bezet. Ook waren veel kraamhouders tevreden over de manier waarop de toeristenmarkt door de nieuwe organisatie werd gerund. ,,Het valt niet mee om zo’n grote markt over te nemen, maar alles is keurig gedaan,”aldus Dick van Ooijen uit Maassluis, die al enige jaren met een kraam op de Toeristendagen staat.