Volledig scherm
'Wereldbollen' in Knegsel.

Nog één keer 'wereldbollen' eten in Knegsel

KNEGSEL - Nog één keer bakken oliebollenbakkers tegenover de kerk in Knegsel, op zaterdag 31 december, hun 'wereldbollen'. Na zo’n vijftien jaar vinden ze het tijd om nieuwe dingen te gaan ondernemen.

Wat ze gaan doen is nog niet helder, bezoekers kunnen hierover op oudejaarsavond van gedachten wisselen. De makers bakken dit keer 'verbeterde wereldbollen'. De organiserende familie en vriendengroep zorgen op de oprit van Steenselseweg 3 dat het bezoekers ook aan een vuurtje, glühwein en chocomel niet hoeft te ontbreken. De opbrengst gaat zoals altijd naar Stichting Weeskinderen in Rwanda en Stichting Philippine Care; twee stichtingen die kleinschalige hulpverlening geven aan mensen die het echt nodig hebben. Zij helpen mensen op eigen benen te kunnen staan en proberen te zorgen voor een dak boven het hoofd, gezond voedsel, schoon water en onderwijs.

De oliebollenverkoop begint om 09.00 uur, de toegang is gratis. Meer info is te vinden op de Facebookpagina van de organisatie.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Kempen