Volledig scherm
De Eerselnaar zou onwel zijn geworden tijdens de productie van synthetische drugs. Deze foto is genomen in een opgerold drugslab aan de Horstenweg in Liessel in 2016. © fotopersburo Bert Jansen

Politie deed onderzoek: Man uit Eersel dood door ongeluk in drugslab?

EERSEL - De politie heeft deze week uitgebreid onderzoek gedaan naar de dood van een 28-jarige Eerselnaar afgelopen zondag. Hij belandde vorig weekend met zijn broer in het ziekenhuis en overleed daar later. Naar verluidt ligt de broer nog in coma.

Door de omstandigheden rond zijn ziekenhuisopname en de geruchtenstroom die op gang kwam, onderzocht de politie serieus of hij is overleden door fouten in de productie van synthetische drugs. Daarbij kunnen dan levensgevaarlijke stoffen vrijkomen. De politie zocht in de regio naar sporen van zo'n productieplek en deed op meerdere locaties doorzoekingen. ,,Daarbij is niets gebleken van enig strafbaar feit, dus zeker ook geen drugslab", aldus een woordvoerder. Onder meer op De Run in Veldhoven zou zijn gezocht, maar daar wil hij niets over kwijt. 

Bij de recherche is bekend dat in de omgeving van de mannen veel over de zaak wordt gepraat. ,,We willen wel benadrukken dat als mensen enige informatie hebben over een mogelijk strafbaar feit, wij heel graag zouden willen dat ze dat ook met ons delen", zegt de woordvoerder. De precieze omstandigheden van de dood van de man blijven vooralsnog onbekend. 

Eerder doden

Als de Eerselnaar inderdaad overleden is door fouten in een drugslab is hij niet de eerste in de regio dit jaar. In juni vond een krantenbezorger een dode man (48) op straat, aan de Bleekvelden in Geldrop. De politie concludeerde na onderzoek dat hij net voor zijn dood in een drugslab aan het werk was in een vlakbij gelegen garagebox.

Verderop in Brabant ging het in november ook flink mis. Twee mannen kwamen om het leven in de tuin van een woning in Kaatsheuvel waarin een drugslab was gevestigd. Ook hun dood wordt toegeschreven aan het inademen van giftige stoffen die vrijkwamen tijdens het maken van synthetische drugs of tussenproducten daarvan.