Volledig scherm
© EPA

Geen onderzoek en geen aangifte na nare telefoontjes aan Joyce uit Eersel

EERSEL - De politie doet geen verder onderzoek naar de nare telefoontjes die Joyce Saleming (42) de afgelopen dagen ontving. De Eerselse besloot er ook geen aangifte van te doen. Dat is de uitkomst van het gesprek dat Saleming maandagmorgen met de politie voerde. 

Een naamgenoot postte vrijdag op Facebook negatieve uitlatingen over het tragische geval omtrent Ajax-speler Nouri. De Eerselse Saleming, in het dagelijks leven dwarsfluitlerares, had daar echter niets mee van doen, maar kreeg wel tal van (telefonische) bedreigingen aan haar adres.

Mogelijk hebben er strafbare feiten plaatsgevonden, maar de politie heeft het gezin uitgelegd dat het nog maar de vraag is wat een politieonderzoek daarnaar oplevert. Na een uitgebreid gesprek bij politie zag het slachtoffer af van aangifte, zegt een politiewoordvoerder. "Bedreiging, smaad en laster. Dat is allemaal met ze besproken. Maar voor hen was het belangrijkste dat het stopte."

Saleming is erg geschrokken door de heftige reacties, maar is blij met de goede afloop. 'Het is voor ons een heftig weekend geweest en zijn enorm geschrokken. Ik had nooit gedacht dat dit mij zou kunnen overkomen want ik ben niet eens actief op Facebook. Wij hopen dat voor iedereen nu duidelijk is dat wij helemaal niets met de zaak te maken hebben', laat ze via een politiepersbericht weten.

Kempen