Volledig scherm
Sleutelen aan een van de auto's

Ronkende V8 motoren bij Amerikanenmeeting in Wintelre

WINTELRE – Terwijl honderden bezoekers zondag langs lange rijen Amerikanen slenteren, haalt Gijs Kastelijn nog even een doek over de bumper van zijn Chevrolet uit 1942. Iets verderop sleutelt een aantal mannen aan de motor van een roodkleurig slagschip. Vanuit een tent klinkt muziek.

De Amerikanenmeeting in combinatie met rock-n-roll optredens is al jaren een succesvol onderdeel van het driedaagse festival Welons.

Chevrolet
Gijs en Lies Kastelijn uit Den Bosch bezoeken het festival voor de vierde keer. “We komen vooral voor de sfeer, die is hier heel relaxed.” Als het even kan rijdt Kastelijn in zijn Chevrolet Sedan Delivery met het raam open. “Naar het geluid van de V8-motor luisteren is de grootste kick.”

De oranje Chevrolet Belair uit 1955 van Dennis de Leest uit Helmond staat te glimmen in de zon. Hij heeft de auto nu twintig jaar in bezit. “De eerste tien jaar heb ik er alleen maar aan gewerkt. We rijden de auto amper tien keer per jaar. De rest van de tijd staat hij onder een doek in de stalling.”

Nash Lafayette
Waar De Leest met zijn classic car nog geen duizend kilometer per jaar rijdt, gebruikt Toine van Lieshout zijn tachtig jaar oude Nash Lafayette wekelijks. Hij rijdt ermee vanuit zijn woonplaats Valkenswaard naar zijn werk in Eindhoven. En roesten mag de olijfgroene Nash gerust. “Ik vind het mooi als hij er net zo oud uitziet als hij is.”

Volledig scherm
Een van de auto's bij de meeting
Volledig scherm
Een van de Amerikanen
Volledig scherm
Ook optredens bij de meeting

Kempen