Volledig scherm

Roy van der Vegt (36) uit Eersel is al 12 jaar hulpsinterklaas

HELMOND/VALKENSWAARD/NUENEN - Sinterklaas kan niet overal tegelijk zijn. Al doen sommigen nog zo hun best. Plansinterklaas Roy van der Vegt heeft de 7 dagen van de week voor Sinterklaas helemaal volgepland.

Wie 'Sinterklaas Eindhoven' googelt, komt vrijwel meteen bij Eerselnaar Roy van der Vegt terecht. Zijn agenda zit 4 weken lang tjok- en tjokvol. Huisbezoeken, schoolbezoeken, bedrijfsbezoeken, tv-optredens, theatervoorstellingen. Alles. En dat is bepaald geen peulenschil. Van der Vegt (36) doet dit professioneel en is een absolute perfectionist.

Beunklazen
Hij begon 11 jaar geleden met een geleend pak. "Ik zag steeds meer 'beunklazen', zo noem ik de klazen die niet erg overtuigend zijn, en dacht: 'Dat moet beter.' Wereldverbeteraar als ik ben begon ik in 2005 zelf", vertelt Van der Vegt terwijl hij met mascara zijn wimpers bijpunt. De garage van zijn ouderlijk huis in Eersel fungeert tijdelijk als Sint- en pietenfabriek. "Na 3 jaar had ik genoeg geld verdiend om het échte TV-pak te kopen. Het originele Sinterklaas kostuum."

Maandag heeft de Sint 6 huisbezoeken. Dat valt nog mee, vindt Roy. Hoeveel het er in totaal zijn weet hij niet, hij is de tel kwijtgeraakt. Missen gaat 'ie het zeker: "Het is vooral wennen dat er niemand meer zo uitbundig naar je zwaait."

Lees het complete verhaal in het ED van maandag via de digitale krant.

Volledig scherm
Roy van der Vegt is al twaalf jaar hulpsinterklaas. "Het is vooral wennen dat er niemand meer zo uitbundig naar je zwaait." foto's kees martens/fotomeulenhof