Volledig scherm
Herdenkingsconcert in de Willibrorduskerk in Eersel © FotoMeulenhof

Succesvol pleidooi voor vrede tijdens speciaal 4 meiconcert in Eersel

EERSEL - Een volle Sint-Willibrorduskerk in Eersel was vrijdagavond getuige van een speciale uitvoering van de vredesmis The Armed Man door vocaal ensemble Florence uit Knegsel. De muzikale aanklacht tegen oorlog werd speciaal gearrangeerd door het gezelschap voor de uitvoering op 4 mei. 

Het publiek werd meegenomen door een reis door de tijd waarin oorlog, God en vrede centraal stonden. Er klonk zelfs een islamitische gebedszang, gebracht door solist Jaouad Es Sari, door de gewelven van de katholieke kerk. Daarnaast zorgden de pauken af en toe voor een waar schrikeffect in het publiek. Zelfs het erg toepasselijke The Last Post ontbrak niet als onderdeel van de opvoering tijdens Dodenherdenking. 

Door de mix van stijlen werd duidelijk dat oorlog van alle tijden en culturen is. Maar door het lieflijke einde van het koorwerk blijft er hoop voor eeuwige vrede volgens de Britse componist Karl Jenkins. Na afloop leverde de uitvoering door Florence vrijdagavond in ieder geval een staande ovatie op van het voltallige publiek.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement