Volledig scherm

Succesvolle debutanten bij de Duizelse Bonte Avond

DUIZEL - De vijfentwintigste editie van de Duizelse Bonte Avonden kende zaterdagavond een vlammende start in Zaal D'n Donk. Dertien acts, waarvan drie debutanten, namen Duizel, Duizelnaren en zichzelf op de korrel of zorgden voor een kleurrijk stukje muziek of dans. Ook Prins Joja werd niet ontzien, net als zijn aanwezige collega’s uit Hapert.

Als de ‘universele vrijwilliger’ trapte Fritz Claasen de avond af met een buut met een boodschap. Tussen de salvo’s van flauwe grappen door zei hij eigenlijk dat het dorp meer vrijwilligers kon gebruiken. Het gezongen dorpsjournaal door Sophie behandelde de belangrijkste plaatselijke ontwikkelingen. Dat deed Janine van de Zuidzorg ook door in te gaan op de Viagra-behoefte in Duizel.

Cor Daat

Carolien en Frans van der Heijden brachten na het traditionele Zwetslied het publiek aan het schaterlachen met hun hilarische act als Cor Daat en dokter Lichtvoet. Waarbij een hele nieuwe betekenis van Artsen zonder Grenzen werd geëtaleerd.

Gerard Kavelaars maakte zijn belofte waar door ook op de bühne te staan. Als Gradje d’n mountainbiker maakte het lid van de Ziedagewegband een geslaagd debuut. Zijn onderwerpen vlogen van links naar rechts maar zijn authentieke karakter maakte alles goed. Met zijn lied pakte Kavelaars op het einde het publiek helemaal in. Datzelfde presteerde overigens ook Han de Vries als Hannes Klep. Na jaren afwezigheid stond hij weer in de ton.

Leukste mop van de avond: Gradje zag dorpsgenoot Frans Sporen in paniek aan de wijzers van de klok van de Duizelse toren hangen. Precies om kwart over twee. “Wacht nog maar een kwartiertje, Frans. Dan ben je zo beneden.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement