Volledig scherm
Foto via Twitter @DierenpolitieOB

Taakstraf voor hondenfokker uit Eersel voor verwaarlozing en wapenbezit

DEN BOSCH – Een 57-jarige hondenfokker krijgt een taakstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijk, omdat hij op zijn fokkerij in Eersel 73 honden liet rondlopen in hun eigen uitwerpselen. Ook was hij in het bezit van verboden wapens.

Het ging onder meer om chihuahua’s, teckels en Staffordshire-bullterriërs.

Verwaarlozing
De verwaarloosde honden werden bijna drie jaar geleden aangetroffen in de fokkerij. De poep was onder meer in het drinkwater terechtgekomen, er was onvoldoende licht en eten en de medische verzorging was onvoldoende. De man zorgde voor de honden van zijn moeder nadat zij werd opgenomen in een verzorgingstehuis.

Wapens en drugs
Bij de inval destijds vond de politie ook een groot aantal wapens waaronder een kogelgeweer, hagelgeweren, pepperspray en munitie. Ook zou hij volgens de officier van justitie hennepkwekerijen op zijn perceel hebben gehad en stal hij daarvoor stroom van een energieleverancier. Tegen de man was één jaar cel geëist, maar omdat hij werd vrijgesproken voor de wietkwekerijen, was de straf lager. Er kon namelijk niet bewezen worden dat de man wist dat er kwekerijen op zijn terrein waren. Hij zou vaak van huis zijn en meerdere mensen hebben zijn huissleutel.

Kempen