Volledig scherm
Toeristendagen in Eersel. © Jos Houbraken

Toeristendagen in Eersel zitten er weer op

EERSEL - Drie donderdagen dat het Eerselse centrum is volgezet met marktkramen waar duizenden toeristen en locals langstrekken, zit er weer op. De toeristendagen hadden dit jaar perfect marktweer. 

Overwegend droog en niet te warm. Ook de laatste donderdag zo'n dag dat de Kempische toerist denkt 'Wat zullen we vandaag eens gaan doen?' En dan is de markt met straattheater een uitstekende keuze. Dus meteen bij aanvang is het al een gezellige drukte. Noud van Sannen van het organisatiecomité krijgt veel complimenten. ,,Publiek, artiesten en kooplui zijn erg tevreden. Je hoort dat een aantal markten verdwijnen bij gebrek aan publiek of omdat de organisatie het niet rond kan krijgen. Wij kunnen de markt wel twee keer zo groot maken. 's Ochtends komen er nog marktlui, die een plaatsje willen hebben. Maar wij zitten in de positie dat we kunnen selecteren. Dus niet te veel van hetzelfde. Ook zijn dit jaar alle kramen van te voren al betaald. Een hele geruststelling voor ons." 

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Toeristendagen in Eersel. © Jos Houbraken

Succes

De kwaliteit van de artiesten en de gratis entree spelen mee bij het succes. Veldhovenaar Clown Cees rijdt met een festivaltruck vele markten af en is de eerste keer in Eersel. ,,Ik zit al 28 jaar in het vak en kom op veel braderieën, maar de organisatie hier verdient een pluim. Alles is perfect geregeld. Volgend jaar kom ik graag weer." Cees staat op het plein voor het gemeentehuis, dat het eerste jaar bij de markt betrokken is. De Muzenval heeft er een groot terras ingericht. Mario van Leeuwen: ,,Het bevalt ons hier goed. Vorige week was het weer wat beter en konden we het nauwelijks bijhouden. Het plein is nog wat te leeg met kramen en activiteiten. Dat is een aandachtspunt voor volgend jaar. We gaan als Muzenval eens bekijken of we er zelf ook wat meer activiteiten bij kunnen organiseren." 

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Toeristendagen in Eersel. © Jos Houbraken

Afterparty

Dit jaar is ook wat meer aandacht gegeven aan een 'afterparty'. Als de markt is afgelopen start een muziekprogramma tot 20.00 uur. Medeorganisator Tinus Maes: ,, We hebben gekozen voor muziek waar 80% van de vakantievierende marktbezoekers van houdt. Dus muziek met een hoog Frans Bauer gehalte. En dat slaat goed aan. We hebben het eindtijdstip telkens met een uur kunnen verlengen. Het was weer fantastisch. We hebben een fijn, gezellig, goed samenwerkend groepje organisatoren. Ieder kent zijn taak. We kunnen zo nog jaren vooruit."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement