Veilige en fijne kerstdagen met kerstboomcondooms in Eersel

VIDEOEERSEL - Niet vreemd opkijken als je op diverse plekken in Eersel condooms in de kerstboom ziet hangen. Eerlijk waar. Alles voor een veilige Kerst.

"Afgelopen nacht zijn we met verschillende teams op pad gegaan. Op elf plaatsen in Nederland hebben we zo'n 3000 condooms opgehangen", laat Richard Spooren uit Veldhoven weten. De eigenaar van www.condoom-anoniem.nl, tevens bedenker van de ludieke actie, wil bewustwording creëren rondom het kiezen van je condoommaat.

Hij legt uit dat niet iedereen het prettig vindt om een condoom te gebruiken. "Als je bijvoorbeeld wat groter geschapen bent, zit zo'n ding al gauw te strak. Of als je juist een kleinere piemel hebt, dan is het ook onhandig. Veilig seks hebben is gewoon heel belangrijk! Vooral met Kerst, als de mensen samen-komen."

Quote

Veilig seks hebben is gewoon heel belangrijk! Vooral met Kerst, als de mensen sa­men-ko­men

Richard Spooren, bedenker van de actie

Ieder kapotje is voorzien van een sticker waarop de website www.meetjepiek.nu staat. En: veilige ketsdagen. Via die site kunnen mannen opmeten welke condoom het beste bij hun past. 

In drie kerstbomen in Eersel hangen er (wellicht) nog rubbertjes. Ze zijn te vinden in twee bomen op de Markt en eentje in de Nieuwstraat. Of Spooren bang is voor ophef? "Dat zou kunnen gebeuren, maar daar moeten we dan maar een weerwoord op hebben. Wij vinden het gewoon belangrijk om hier goede aandacht aan te besteden."

En waarom dan in Eersel? "Dat is één van de acht zaligheden, hè", besluit hij met een knipoog.

Volledig scherm
'Veilige ketsdagen' © FotoMeulenhof
Volledig scherm
© Condoom-Anoniem
Volledig scherm
Daar hangen ze dan. © FotoMeulenhof
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement