Volledig scherm
Op het E3-eiland wordt volop gebouwd aan de hindernissen voor de obstacle run van 17 september. © FotoMeulenhof

Veiligheid staat voorop bij tweede Obstacle Run op E3-Strand Eersel

EERSEL - De voorbereidingen zijn in volle gang voor de tweede Dakar Challenge Obstacle Run, zondag op het E3-Strand. Nadat in juni een deelneemster aan een run in Venlo is overleden na een glijpartij van een hoge glijbaan, is de veiligheid extra onder de loep genomen.

Er wordt niets aan het toeval overgelaten om de Obstacle Run veilig te laten verlopen. Organisator Carlo van Doormalen: ,,Zoiets als wat in Venlo is gebeurd, is een nachtmerrie voor elke organisatie. Uitsluiten kun je het nooit, maar je kunt wel alles doen wat mogelijk is. We hebben alles nog eens extra bekeken. Zo is het veiligheidsduikteam uitgebreid naar tien man met twee snelle boten en zijn er 130 vrijwilligers in touw."

Fanatiek deelnemer

Van Doormalen is zelf een fanatiek deelnemer aan obstacle runs, waarbij de deelnemers een parcours van zes, negen, twaalf of achttien kilometer afleggen en een aantal uitdagende hindernissen tegenkomen. Het is geen wedstrijd maar een prestatieloop.

,,Drie jaar geleden bij het sporten in de Fit Factory is het idee ontstaan om ook in de Kempen een run te organiseren. Die was er nog niet en samen met vier medesporters zijn we de plannen gaan uitwerken. Bij de themakeuze kwamen we bij Dakar uit. De deelnemers nemen zogenaamd deel aan de rally, krijgen pech met hun voertuig en moeten te voet verder. Hierbij moeten ze allerlei ontberingen doorstaan in de woestijn, een meer, savanne en duinen. En laat je dat nu allemaal op het E3-Strand hebben. Een ideale locatie."

Grote brug

Vorig jaar waren er al 650 deelnemers, nu wordt het dubbele daarvan verwacht. Komende week wordt de bouwploeg uitgebreid tot 40 man. Zij maken dan onder andere een grote brug, een monkeybaan en een sprong-af-toren. De Eerselse challenge onderscheidt zich doordat alle deelnemers ook een stukje moeten kanoën en er is een junior-run, waaraan kinderen vanaf vijf jaar mee kunnen doen. Zij kiezen uit een parcours van drie of vijf kilometer. De ouders mogen gratis meelopen. Van Doormalen: ,,We willen er een familiair tintje aan geven. Wat is er mooier om na een uitputtende ploetering door ruig terrein schoongespoten te worden in een wasstraat met 'pitspoezen' en daarna een Brabants worstenbroodje en een medaille in ontvangst te nemen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Kempen