Volledig scherm
Aankomst van tweedehands spullen en meubels die Virma Durinck (tweede van links) uit Vessem heeft ingezameld bij Nederlandse verpleegtehuizen voor het verpleegtehuis Betesda op Curaçao. © Virma Durinck

Vessemse helpt verpleeghuis Curaçao

VESSEM/CURAÇAO- Twee maanden was de container met materiaal onderweg van Nederland naar Curaçao. Begin februari kon de Vessemse Virma Durinck-Lourens een noodlijdend verpleeghuis op haar geboorte-eiland blij maken met medische hulpmiddelen.

Vorig jaar werd de Vessemse 's morgens uit haar bed gebeld met de vraag om verpleeghuis Betèsda op Curaçao te helpen. Vol enthousiasme ging zij aan de slag voor de instelling. Durinck legde contact met de overkoepelende organisaties van onder meer zorginstellingen in ons land. 

Middelen beperkt

Zo verzamelde zij in korte tijd een container vol meubels en hulpmiddelen voor het tehuis waar zo'n 160 cliënten verblijven. Deze mensen hebben een of meer chronische ziektes. Ondanks dat zij complexe zorg nodig hebben, zijn de middelen van het verpleeghuis beperkt.

Pas later realiseerde Durinck zich dat haar initiatief ook logistiek nog een flinke klus zou worden. ,,Het transport naar een opslagplaats in Bladel en vandaar naar de haven, de verscheping regelen met de nodige documenten. Gelukkig kwam er hulp van sponsors en is het hele traject goed verlopen", laat Durinck vanaf Curaçao weten. 

Quote

Het was voor mij een emotioneel moment om de door zorginstel­lin­gen in Nederland geschonken spullen terug te zien.

Virma Durinck-Lourens

Aankomst

In december werden de spullen ingeladen in een container die in januari op de boot werd gezet. Tien dagen na aankomst is de container bij het verpleeghuis afgeleverd. Durinck was erbij toen begin februari onder meer de verstelbare bedden, tilliften, rolstoelen en nachtkastjes werden uitgeladen op Curaçao. ,,Het was voor mij een emotioneel moment om de door zorginstellingen in Nederland geschonken spullen terug te zien. Een deel van het materiaal ging al meteen naar de afdelingen."

De directrice van het verpleeghuis, Liezelot de Palm-Braaf, is erg dankbaar voor de ontvangen materialen.

En intussen is de volgende zending al in voorbereiding: maar liefst 127 patiëntenbedden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement