Volledig scherm
We Are Electric in Eersel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

We Are Electric verkast van E3-strand in Eersel naar Liempde

EERSEL/LIEMPDE - Het dancefestival We Are Electric verruilt komend jaar het E3-Strand in Eersel voor landgoed Velder in Liempde. En pakt in juli meteen flink uit met acts als The Prodigy en Justice. 

Het Lowlands van de dancemuziek. Die 'status' wil de organisatie van dancefestival We Are Electric bereiken op de nieuwe locatie, Landgoed Velder in Liempde. Na drie jaar op het E3-Strand in Eersel vond de organisatie de tijd rijp voor een verhuizing. De eerste editie op Velder is in het weekeinde van 6 tot en met 8 juli 2018. We Are Electric en Landgoed Velder sloten een contract af voor vijf jaar. ,,Velder vinden we een waanzinnig mooie locatie", zegt directeur Peter Sanders van de BV Event Warehouse, dat ook onder meer Paaspop en concerten in het Eindhovense Klokgebouw organiseert. 

Wereldtoppers

We Are Electric Weekender pakt op de nieuwe locatie meteen stevig uit met wereldtoppers als The Prodigy, het Franse house-duo Justice en de Zweedse dj Eric Prydz. De Britse dance-act The Prodigy, vooral bekend van hits als Firestarter en Smack My Bitch Up, stond eerder al op We Are Electric en Paaspop. Ook bevestigd   zijn onder anderen Dave Clarke, Gramatik, MHD, Noisia, Vitalic, San Holo, Equalz en Zwart Licht. 

De keuze voor de nieuwe locatie heeft onder meer te maken met de mogelijkheden om te groeien en de datum van het festival. Sanders: ,,Begin juli kunnen we grote namen boeken. Maar op het E3-Strand was die datum al bezet. Het festival Dominator is dan bezig met opbouwen."

Klokgebouw

We Are Electric heeft ook een indoorfestival in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Dat is ieder jaar in november. ,,We hebben daar net onze vijfde editie achter de rug", zegt Seijkens. ,,Het Klokgebouw is voor ons een blijvertje." 

Kaarten voor het festival kosten 79 tot 99 euro voor drie dagen, inclusief de camping. De kaartverkoop start zaterdag 9 december om 10.00 uur. Toegang alleen voor bezoekers vanaf 18 jaar.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement