Volledig scherm

Wintelrese baksels beoordeeld tijdens Heel de vrouwenbeweging bakt

WINTELRE – “Geen breinaald in een taart. Druk er met je vinger op en als ie terug veert, is 'ie gaar.” Deze en nog meer tips werden dinsdagavond gulzig geconsumeerd door een volle zaal leden van Vrouwen van Wintelre. Zij namen in mfa De Rosdoek deel aan de eerste editie van ‘Heel de vrouwenbeweging bakt’.

Maar liefst 16 dames brachten in totaal 23 baksels mee om deze te laten beoordelen door een jury. De ervaren bakkers Guido Driessen en Marianne van den Bosch waren verrast door het aanbod waarin geen enkele doublure voorkwam. Elk baksel werd van alle kanten bekeken voordat het mes er in gezet werd. De monchoutaart die geheel bedekt was met een laag aardbeischijfjes oogstte veel lof. “Hij is lekker en ziet er ook heel mooi uit”, looft bakker Driessen de lekkernij van Tiny van de Sande. Na het keuren wordt het gebak verdeeld onder de aanwezige leden.

Dan gaat het mes in de cognactaart van Net Klessens. De Wintelrese bakt regelmatig. “Bij elke verjaardag moet deze taart op tafel komen.” Driessen is enthousiast over de vulling. “Is ie lekker?”, klinkt het verwachtingsvol vanuit de zaal. “Het is mijn smaak niet, maar daar gaat het hier niet om”, laat de bakker de zaal lachen. Het kersverse bestuurslid Tonnie van Gestel maakte indruk met maar liefst drie creaties. Alle leden krijgen de recepten thuis zodat het dorp binnenkort aan de sinterklaasvlaai kan.

Kempen