Volledig scherm
In de gemeente Eersel komen zonnepanenelen op de daken van diverse gemeentelijke gebouwen.

Zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen in Eersel

EERSEL -  Op een aantal gemeentelijke gebouwen laat de gemeente Eersel 1469 zonnepanelen leggen. De gemeente heeft SDE+ subsidie ontvangen om dit te realiseren. De Stimulering Duurzame Energie subsidieregeling(SDE) richt zich op bedrijven en (non-profit)instellingen.

In de gemeente Eersel komen er zonnepanenelen op de daken van De Muzenval in Eersel, De Rosdoek in Wintelre, de Leenhoef in Knegsel, de Smis in Duizel, D’n Boogerd in Vessem en het gemeentehuis in Eersel. Hiermee wordt ongeveer 348.000 kWh per jaar opgewekt.

De investering wordt deels gedekt door de subsidie. De rest wordt opgebracht door de gebruikers. De opbrengst van de opgewekte energie gaat naar de stichtingsbesturen en die zijn hoger dan de investeringslasten. Voor de gemeente is het project budget neutraal te realiseren.

De zonnepanelen zullen geplaatst worden door Markhorst B.V. uit Eersel in samenwerking met Solar Crew uit Hoogeloon.

Isolatie

De gemeente Eersel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De genoemde gebouwen zullen de komende jaren stap voor stap verder energiezuinig gemaakt worden. Daarvoor worden verdergaande maatregelen getroffen op het gebied van onder andere isolatie, verlichting en duurzame energieopwekking.

In samenwerking met Energieke Regio stimuleert de gemeente Eersel bedrijven om ook hun pand energiezuinig te maken. Daarnaast kunnen bedrijven in september/oktober de SDE+ subsidie aanvragen.

Het beschikbare budget wordt nog voor deze zomer bekendgemaakt.