Volledig scherm
© Thinkstock

Zorgen over gevaarlijke kruising in Eersel

EERSEL - De kruising van de Kerkstraat, Dijk en Hoolstraat staat te boek als onveilig verkeerspunt in Eersel, zo blijkt uit reacties op Facebook. De gemeente gaat de verkeerssituatie nu onder de loep nemen.

Op de kruising van de Kerkstraat, Dijk en Hoolstraat in Eersel hebben veel weggebruikers vaak het gevoel dat ze 'met de schrik vrijkomen'. De verkeerssituatie op dit punt is in 2014 veranderd en sindsdien is het er niet veiliger op geworden.

Bij de gemeente zijn verschillende klachten binnengekomen. Ook op Facebook regende het reacties over de verkeersgevaarlijke situatie op deze plek, naar aanleiding van een ongeluk waarbij een scooterrijder vol op een bestelbus knalde.

Weinig zicht
Weggebruikers klagen erover dat ze weinig zicht hebben als ze vanuit de Dijk naar de Kerkstraat rijden. Vermoedelijk is dit ook de oorzaak geweest van het ongeluk: een bestuurder in bestelbus kwam uit de Dijk en wilde de Kerkstraat oprijden, toen er op dat moment een scooterrijder hem tegemoet kwam rijden.

Zorgen zijn er ook over de leerlingen van de Jacobusschool, die komend voorjaar naar een nieuwe locatie verhuizen in de Brede School Eersel Zuid aan de Pankenstraat. Een groot deel van hen moet straks op weg naar school de weg oversteken op de beruchte kruising.

De gemeente geeft aan dat zij momenteel in gesprek is met de politie over de onveiligheid op de kruising. Onduidelijk is of zij op korte termijn iets gaat veranderen aan de verkeerssituatie.

Voorheen moest het verkeer noordelijk om de kapel rijden. Op de kruising Kerkstraat-Dijk-Hoolstraat had het verkeer van rechts voorrang, omdat er sprake was van een gelijkwaardige kruising. In de nieuwe situatie rijdt het verkeer zuidelijk van de kapel, dezelfde route als de lijnbussen. De voorrangssituatie is veranderd, waardoor het verkeer op de Kerkstraat en Kapelweg voorrang heeft op het verkeer vanuit de Dijk en Hoolstraat. Naast slecht zicht heeft deze wijziging er ook toe geleid dat veel automobilisten veel te hard rijden.

Kempen