Volledig scherm

15 mei 2018 - Verkrachter Nicole van den Hurk blijft in cel; niet terug naar tbs-kliniek

DEN BOSCH - Jos de G., die veroordeeld is voor de verkrachting van  Nicole van den Hurk uit Eindhoven, blijft langer in de cel zitten. De G. wilde terug naar tbs-kliniek de Rooyse Wissel, maar daar is het Gerechtshof het niet mee eens. 

Het hof bepaalde vrijdagochtend dat De G. in voorlopige hechtenis blijft, in afwachting van het hoger beroep dat eind augustus dient. De G. werd twee jaar geleden veroordeeld tot vijf jaar cel voor de verkrachting van de destijds 15-jarige Nicole van den Hurk. Over twee dagen heeft hij tweederde van zijn straf erop zitten en zou hij vrijkomen en terugkeren naar de tbs-kliniek om zijn behandeling -die met een jaar werd verlengd- af te kunnen maken. 

Volgens het hof kan de vervroegde vrijlating alleen worden toegepast bij een onherroepelijke veroordeling. Vanwege het hoger beroep is daar geen sprake van. 

Jolanda van der Weijden, de stiefmoeder van het Eindhovense meisje, zegt 'superblij' te zijn met de beslissing van het hof. ,,Als de rechter anders had beslist, had dat voor ons toch het gevoel gegeven dat justitie de zaak niet serieus neemt. Dit is gerechtigheid." 

Lees hier alles over de zaak Nicole van den Hurk

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen