Volledig scherm
PREMIUM
Bevrijdingsfestival in september 1971 georganiseerd door Stichting 18 September op terrein tussen Kennedy- en Montgomerylaan. © Eindhoven in Beeld

150 jaar Leven in Eindhoven sluit af met ‘feestnummer’

EINDHOVEN - Het vijftiende en laatste deel van de serie 150 jaar Leven in Eindhoven heet ‘De stad in feeststemming, over feesten en evenementen’. Wat een feestelijk nummer had moeten zijn, is het afscheid van deze historische reeks. Die verkoopt niet goed genoeg en dus wordt er een eind aan gemaakt. 

Volledig scherm
Koninginnefeest met bloemencorso in Eindhoven in 1933. © Eindhoven in Beeld

,,Eindhoven heeft nu eenmaal niet veel met zijn eigen geschiedenis”, verzucht Peter Thoben, kunsthistoricus en hoofdredacteur van de serie. En dus loopt de uitgave van Optima niet goed, in tegenstelling tot de vergelijkbare producties in veel andere steden. Typisch Eindhoven dus, terwijl er momenteel toch juist veel aandacht is voor historische projecten als Strijp-S, Mariënhage of het NRE-terrein. ,,En we hebben in twee jaar tijd toch een aantal mooie nummers gemaakt. Al hadden we wel op wat meer medewerking van het Regionaal Historisch Centrum gerekend, maar daar was vooral aandacht voor de eigen organisatie die ingekrompen werd.” 

Het laatste deeltje - samen hebben de vijftien nummers 448 pagina's - wordt vrijdag 13 september om 15.00 uur gepresenteerd bij boekwinkel Van Piere in de Nieuwe Emmasingel. Het is daar ook te koop. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven