Tineke Yntema uit Eindhoven krijgt na een bezwaar en een rechtszaak extra huishoudelijke hulp van de gemeente Eindhoven en zekerheid in uren. (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Tineke Yntema uit Eindhoven krijgt na een bezwaar en een rechtszaak extra huishoudelijke hulp van de gemeente Eindhoven en zekerheid in uren. (archieffoto).

4.200 ouderen en zieken in Eindhoven krijgen beetje schoonmaakhulp terug

EINDHOVEN - Eindhoven maakt een gebaar richting de grote groep ouderen die de vergaande bezuiniging op hun schoonmaakhulp accepteerde. Ze krijgen er wekelijks tien minuten hulp bij, en dat loopt uiteindelijk toch in de papieren.

 1. Brabantse pagina's voor kamerverhuur breken met ‘discriminerend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’
  PREMIUM

  Brabantse pagina's voor kamerver­huur breken met ‘discrimi­ne­rend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’

  TILBURG - Kamers zat, maar ‘No internationals’ of ‘Dutch only’. Het is al jaren een doorn in het oog van buitenlandse studenten die een onderkomen zoeken in Nederland. Facebook staat vol beschikbare woonruimten, maar veel studenten willen geen buitenlandse huisgenoten. Een beheerder van pagina's in onder meer Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda breekt hier nu mee en verwijdert sinds deze week aanbieders die deze ‘discriminerende’ eisen stellen.
 2. KNVB vindt vermeende Arena-eenkennigheid bij PSV ‘beetje flauw’

  KNVB vindt vermeende Are­na-eenkennig­heid bij PSV ‘beetje flauw’

  Voetbalbond KNVB begrijpt niet waarom PSV zich geërgerd heeft aan de toewijzing van alle thuisinterlands van Oranje in 2020 aan de Johan Cruijff Arena. Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong zijn de Eindhovenaren overal tijdig over geïnformeerd en had de Arena simpelweg het beste voorstel. Dat er bij PSV enig vertrouwen was ontstaan dat er dit jaar misschien nog een interland in Eindhoven afgewerkt zou worden, kan hij niet plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven