Foto van de massagesalon de dag van de tweede brand.
Volledig scherm
Foto van de massagesalon de dag van de tweede brand. © fotopersburo Bert Jansen

79-jarige man aangehouden voor brandstichting in erotische massagesalon Eindhoven

UPDATEEINDHOVEN - De politie heeft een 79-jarige man uit Vught aangehouden op verdenking van brandstichting in een erotische massagesalon in Eindhoven. In de salon werd in januari van dit jaar twee keer brandgesticht.

Op nieuwjaarsnacht werd de eerste brand aangestoken. De eigenaren dachten toen nog dat het kwajongens met vuurwerk waren. Drie weken later, op 21 januari, werd er nogmaals een brand gesticht. Rond 08.20 zag een van de studenten die boven de salon woonde een man wegvluchten, gevolgd door een flinke steekvlam uit het gebouw. De bewoners boven het pand konden op tijd vluchten, maar de massagesalon was ernstig beschadigd. De gemeente Eindhoven besloot hierop de salon te sluiten

Al vrij snel werd duidelijk dat het ging om brandstichting. Het onderzoek bracht de recherche uiteindelijk op het spoor van de man uit Vught. Hij zit nu vast voor verder verhoor.  

Onzekerheid

Mede-eigenaar van de massagesalon, Ton Verhoeven is blij met de aanhouding: „Dat geeft een waanzinnig goed gevoel.  Je zit toch al die tijd in onzekerheid, bent bang dat er ook iets kan gebeuren bij je andere zaken. Als hij inderdaad de dader blijkt, zorgt dat voor veel opluchting.”

Verhoeven is verbaasd dat het om een 79-jarige verdachte gaat. De leeftijd en de woonplaats van de man doen bij hem geen belletje rinkelen: „Dat zegt mij helemaal niks. Je vraagt je bijna of het allemaal wel serieus is, hè?”

Verbouwd

Zijn salon Massagewereld wordt op dit moment flink verbouwd, iets wat al voor de brandstichting in de planning stond. Het pand wordt vergroot en energieneutraal gemaakt. Na de zomer, medio september, hoopt Verkoelen de deuren weer te kunnen openen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven