Volledig scherm
Juliette Bouhof.

9 jaar onvoorwaardelijke celstraf voor doden Juliette Bouhof uit Geldrop (video)

DEN BOSCH - De Bossche rechtbank heeft dinsdagmiddag 9 jaar onvoorwaardelijke celstraf opgelegd aan de 22-jarige man uit Heeze die zijn ex-vriendin Juliette Bouhof uit Geldrop in oktober 2014 om het leven bracht in Eindhoven. Dat was doodslag, geen moord, zo constateert de rechtbank.

De Heezenaar zei dat het meisje hem in de nacht van 25 op 26 oktober naar de keel greep, waarop hij hetzelfde deed. Ze bleven elkaar zo vasthouden totdat zij wegviel. Dat verhaal gelooft de rechtbank niet. Zij vindt bewezen dat de twee elkaar, ondanks een contactverbod hebben ontmoet, dat ze beiden -vrijwillig- afzondering hebben gezocht waarna ruzie ontstond. De dader heeft Juliette toen eerst tweemaal geslagen, waarop Juliette hem naar de keel greep. Hij heeft haar toen tweemaal in het gezicht gestompt en haar keel dichtgeknepen.

Bewusteloos

Volgens de rechtbank heeft Juliette hem toen losgelaten en geprobeerd zichzelf te bevrijden. Hoogstwaarschijnlijk heeft ze zichzelf daarbij gekrabd. Maar hij bleef knijpen tot ze op zijn minst bewusteloos is neergevallen. De rechtbank denkt dit omdat de jongen zelf nauwelijks verwondingen had. Het is echter geen moord, oordeelt de rechtbank, er is geen bewijs dat het een vooropgezet plan was. Hij heeft het meisje de weken ervoor wel erg duistere tekstjes gestuurd, maar dat ziet de rechtbank als dreigende taal.

Huilen

Echter: hij heeft Juliette van haar kostbaarste bezit beroofd, haar leven, en haar de weken daarvoor eerst grote angst aangejaagd. Dat is strafverzwarend. Anders dan het Openbaar Ministerie neemt de rechtbank wel zijn jonge leeftijd mee in de straf. Officier Erna Vrijhoeven had 12 jaar cel geëist, de rechtbank komt op 9. Toen rechter Valckx zei dat de straf lager zou uitvallen, barstte het zusje van Juliette in huilen uit. Zij en haar moeder verlieten de zaal en hebben de straf niet horen uitspreken. Beide partijen krijgen 2 weken om in beroep te gaan.

Lees hieronder de Twitter-verslagen terug van verslaggever Max Steenberghe.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven