Volledig scherm
Paarden moeten overstappen op de A2. © Bert Jansen

A2 bij Eindhoven even dicht om paardentransport met panne: bestuurders negeren rode kruizen massaal en krijgen bekeuring

UpdateEINDHOVEN - De A2 bij Eindhoven is zondagavond even afgesloten geweest, omdat er een wagen met paarden was gestrand. De auto had pech en stond op de vluchtstrook. Omdat de paarden eruit moesten, was voor de zekerheid de hele weg dicht. 

Het ging om de weg tussen de knooppunten Ekkersweijer en Batadorp, in de richting van Maastricht. Het duurde lang voordat alle paarden verhuisd waren omdat mensen de rode kruizen negeerden. In eerste instantie was maar één rijstrook dicht, maar de weg moest helemaal dicht omdat mensen toch gewoon doorreden.

In totaal zijn 22 mensen bekeurd voor het negeren van het rode kruis, laat de politie weten. ‘De vouwen werden letterlijk uit de broek gereden van de weginspecteur’, aldus een wijkagent op Instagram.

Voor de paardenwagen kon worden weggesleept, werden de dieren in een andere wagen gezet. Toen dat veilig was gelukt, ging de weg weer open. De parallelweg N2 was in de tussentijd wel gewoon open. 

Volledig scherm
Paarden moeten overstappen op de A2. © Bert Jansen
Volledig scherm
De paardenwagen, waarvan de dieren moeten overstappen. © Rijkswaterstaat

In samenwerking met indebuurt Eindhoven