Volledig scherm
De A67 in de richting Eindhoven. © Fotopersbureau Van de Meulenhof

A67 drie weekenden lang afgesloten richting Eindhoven

EINDHOVEN - Flinke stukken van de A67  tussen Venlo en Eindhoven zijn drie weekeinden lang afgesloten. Rijkswaterstaat neemt die tijd om het asfalt te vervangen en onderhoud te laten doen aan vangrails en voegen. Verkeer wordt omgeleid via Nijmegen en Roermond. 

Volledig scherm

De onderhoudsaannemers gaan aan de slag in de weekenden van 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli. Steeds van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagmorgen 05.00 uur. Richting Venlo is de snelweg gewoon open. Die kant komt waarschijnlijk de komende jaren aan de beurt, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De verbindingswegen naar de A67 bij knooppunt Zaarderheiken in Venlo zijn alle drie weekeinden dicht. Het eerste weekend wordt vooral gewerkt aan de op- en afritten Someren en Geldrop, in het tweede weekend vooral in Limburg. Andere op- en afritten zijn dan wel toegankelijk. In het derde weekend zijn alle opritten van de A67 richting Eindhoven tussen Sevenum en Someren dicht. Dit is voor het derde jaar op rij dat Rijkswaterstaat aan deze kant van de A67 werkt. Die is daarna nagenoeg helemaal klaar.

Omleidingen

Verkeer wordt in Venlo omgeleid via de A73/A50 naar Nijmegen en Den Bosch of via de A73/A2 naar Roermond en Eindhoven. Ook lokaal geven de bekende gele borden omleidingen aan als een afslag dicht is. ,,Landelijk communiceren we alleen de algemene omleiding, om te voorkomen dat verkeer zijn weg gaat zoeken door de dorpskernen. Maar lokaal passen we wel maatwerk toe, met omleidingsroutes", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. 

Op de site van Rijkswaterstaat staat een routeplanner die rekening houdt met de afsluitingen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen