Een ontwerp van de Park & Ride die volgend jaar verrijst aan de Aalsterweg.
Volledig scherm
Een ontwerp van de Park & Ride die volgend jaar verrijst aan de Aalsterweg. © Backbone visuals and concepts / JHK Architecten

Aalsterweg Eindhoven op de schop voor bouw Park and Ride

EINDHOVEN - Het verkeer op de Aalsterweg moet de komende weken rekening houden met enige vertraging en omleidingen, vanwege een herinrichting van de kruising bij Hotel Eindhoven. 

Op maandag 12 augustus wordt gestart met de ombouw van de Aalsterweg. De aanpassing van de kruising met de Stappendijk is nodig met het oog op de bouw volgend jaar van de Park and Ride-garage in Genneper Parken. Voor de stoplichten op de kruising wordt een extra rijstrook richting Aalst aangelegd, om filevorming te voorkomen. 

Tijdens de werkzaamheden kunnen auto’s en motoren van de Aalsterweg gebruik blijven maken. Weggebruikers in de richting van het centrum zullen niets merken van de herinrichting, aldus de gemeente. In zuidelijke richting is tussen 9.00 en 15.00 uur slechts één rijstrook beschikbaar. Een complete afsluiting van de weg is alleen noodzakelijk in het weekend van 7 en 8 september. Het verkeer wordt dan omgeleid over de Leenderweg.  

Fietspad 

Het fietspad van de Aalsterweg aan de kant van Genneper Parken wordt een stukje opgeschoven. Tijdens de herinrichting worden de fietsers over één rijstrook van de busbaan geleid. De overblijvende rijstrook wordt door de bussen als wisselstrook in beide richtingen gebruikt. 

Behalve op de Aalsterweg wordt ook gewerkt aan het verkeerspleintje tussen Hotel Eindhoven en de toekomstige P+R. Hotel Eindhoven blijft bereikbaar. De werkzaamheden op het pleintje en het fietspad aan de Stappendijk duren tot medio oktober. 

RPC

Vervolgens starten in december de voorbereidingen voor de verhuizing van voetbalclub RPC naar sportpark  Heihoef. RPC verhuist in de winterstop, waarna de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de parkeergarage kunnen beginnen. Deze wordt volgens planning in het najaar van 2020 in gebruik genomen. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven