Volledig scherm
De Albert Heijn tegenover het station © Google Streetview

Aanhoudende overlast bij Stationsplein en Vestdijk Eindhoven

EINDHOVEN - Ondanks permanent cameratoezicht is er nog steeds sprake van veel overlast in het gebied rond de Albert Heijn aan de Vestdijk in Eindhoven. Zowel de supermarkt als de eigenaar van café De Hertog hebben aan de bel getrokken bij de fractie Ouderen Appèl. 

Ze spreken van intimidatie van voorbijgangers, wildplassers en het gebruik en handel in drugs. Beide ondernemers zeggen ook dat klanten lastig worden gevallen en vrezen inkomstenderving.

Gebiedsverbod

De fractie van het Ouderen Appèl Eindhoven (OAE) wil een gebiedsverbod voor notoire overlastgevers én een strenge handhaving daarvan, in de hoop daarmee definitief een einde aan de problemen te maken. De partij vraagt het College van B en W wat de gemeente de afgelopen periode gedaan heeft om de overlast terug te dringen.

De omgeving van het station, het 18 Septemberplein en de Vestdijk kampt al jaren met overlast. De inzet van tijdelijke camera's heeft geholpen, al trad het waterbedeffect op: dealers, verslaafden en daklozen verplaatsten zich honderd meter, tot ook daar camera's werden geplaatst. Drie maanden geleden besloot burgemeester John Jorritsma (verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid) een vaste camera te laten plaatsen op de Vestdijk. De huidige problemen blijven daar blijkbaar net buiten beeld.

Chronische klachten

Klachten zijn er veel en chronisch. Maar weinigen willen die in het ED toelichten, laat staan met naam en toenaam. Enerzijds omdat betrokkenen beducht zijn voor represailles, anderzijds willen ze niet dat klanten hun zaak met problemen associëren. Ook de bedrijfsleider van AH en de eigenaar van De Hertog willen niet verder ingaan op het probleem. ,,We hebben afgesproken dat het Ouderen Appèl hierover het woord voert", aldus laatstgenoemde. De gemeente reageert ook nog niet omdat het eerst de vragen van Ouderen Appèl wil beantwoorden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven