Volledig scherm
Van en naar het Centraal Station Eindhoven rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon. © Diede Hoekstra

Aanrijding met een persoon op station Eindhoven, man zwaargewond naar het ziekenhuis

EINDHOVEN - Een man heeft dinsdagavond op NS-station Eindhoven geprobeerd zichzelf van het leven te beroven door voor een trein te springen. Dit gebeurde tijdens de avondspits, rond 18.00 uur, net buiten de stationshal.

De man werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere ambulances en de brandweer waren naar het station gekomen. Ook een traumahelikopter was opgeroepen. Over de toestand van de man deden de politie en de Nederlandse Spoorwegen dinsdagavond geen mededelingen.

Direct na het incident werden de perrons bij spoor 1 en 2 ontruimd. En dat gold ook voor de sprinter die op perron 1 klaarstond om te vertrekken richting Helmond en Deurne. De gestrande reizigers die uit de trein kwamen werden naar de stationshal geleid.

Ontregeld

Het treinverkeer van en naar Eindhoven raakte door het incident op spoor 2 enige tijd ernstig ontregeld. In de stationshal wachtten honderden reizigers tot ze hun weg konden vervolgen. Iets na 19.00 uur werd het treinverkeer hervat. De sprinters naar Den Bosch en Deurne lagen er nog wel enige tijd uit.

Volledig scherm
Ambulancepersoneel ontfermt zich over het slachtoffer op Centraal Station Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Voor het station van Eindhoven staan meerdere ambulances. © Rob de Bruyn
Volledig scherm
Treinverkeer van en naar Eindhoven ligt plat. © Rob de Bruyn
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven