Volledig scherm
De aanslagpleger van Shisha Lounge Eindhoven © Bureau Brabant

Aanslag zonder masker: granaatgooier legt explosief Shishalounge Eindhoven recht onder camera neer

EINDHOVEN - De onbekende man die eind augustus een aanslag pleegde op shishalounge Down Town in Eindhoven, deed dat zonder gezichtsbescherming en op nog geen meter afstand van een bewakingscamera. Dat valt te zien op beelden die maandag in Bureau Brabant werden getoond.

De politie doet in het opsporingsprogramma een dringende oproep aan kijkers of zij de aanslagpleger herkennen.

Bukkend

Op de beelden is te zien dat de man van rechts komt aanlopen en probeert de bewakingscamera's te ontwijken. Dat lukt niet helemaal, want hij wordt een paar keer goed in beeld gebracht.

Al bukkend komt hij steeds dichterbij en staat hij op een gegeven moment recht onder de camera. Hij is dan even bezig, waarschijnlijk om de granaat goed neer te leggen. 

Enorme knal

Dan rent hij weg en volgt er een enorme knal. De explosie veroorzaakt schade aan de deur en muur in de portiek. Niemand raakte gewond, de zaak is op dat moment gesloten.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die de man hebben zien wegrennen. Mogelijk is hij gevlucht op een scooter of in een auto. Alleen voor deze zaak heeft de politie een speciaal nummer in het leven geroepen. Tipgevers worden dan doorverwezen naar Team Criminele Inlichtingen.

Aanleiding

Naar de reden van de aanslag is het gissen. De explosie vond plaats enkele uren nadat op de facebookpagina van Down Town werd aangekondigd dat de uitbater gaat stoppen en de zaak overdraagt aan nieuwe ondernemers. Of dat verband houdt met de explosie is niet bekend. Het bericht is inmiddels verwijderd.

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven