Volledig scherm
Overval Eindhoven Albert Heijn Franz Leharplein © Bert Jansen

Aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt bij overval op AH in Eindhoven

EINDHOVEN - Maandagavond werden twee Albert Heijn-filialen in Eindhoven overvallen. Bij de tweede overval, op de winkel aan het Franz Leharplein, is de dader ervandoor gegaan met een ‘aanzienlijk geldbedrag'. Hij vluchtte op een oude scooter. Deze overvaller was waarschijnlijk niet dezelfde als die van twee andere overvallen op maandag.

De overvaller stapte rond 22.15 uur de winkel binnen en bedreigde het personeel. Hij wist een flink geldbedrag buit te maken. Daarna ging hij er op een oud model rode scooter vandoor.

Man overvalt twee zaken op één dag

Eerder op de avond was de politie druk met nog twee overvallen in Eindhoven. Een daarvan was op een ander filiaal van Albert Heijn, in Woensel. De dader van deze overval had eerder ook al een Gall en Gall overvallen. Daar bedreigde deze persoon het personeel met een mes en ging ervandoor met een fles whiskey.

Overvalgolf

Recent zijn er al veel overvallen geweest in het winkelcentrum in Woensel.  De politie was daarom al extra gaan patrouilleren. In korte tijd was het namelijk drie keer raak. Half oktober kreeg een man na het pinnen een wapen op zijn hoofd, een maand later werd een oudere dame beroofd. Tussendoor hadden overvallers het gemunt op de Op=Op Voordeelshop. 

Het onveilige gevoel dat daardoor bij sommige ondernemers is ontstaan, is reden voor Stadstoezicht om het winkelcentrum voortaan scherp in de gaten te houden.

Bekijk hieronder de kaart waar de afgelopen maanden overvallen zijn geweest.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven