Taco Mundo
Volledig scherm
Taco Mundo

Aartsrivaal Taco Mundo: Grote interesse in Taco Bell-restaurants in Brabant

EINDHOVEN/TILBURG - Taco Mundo onderzoekt de mogelijkheden voor de overname van de drie vestigingen van Taco Bell in Brabant die afgelopen week per direct op slot gingen. Dat laat de fastfoodketen zondag weten.

Taco Mundo heeft geen intentie om deze vestigingen verder onder de naam Taco Bell te exploiteren, maar is voornamelijk geïnteresseerd in de panden in Eindhoven, Tilburg en Breda.

Mexicaanse gerechten

,,Een overname past in de groeiplannen van Taco Mundo om in 2019 een tiental nieuwe vestigingen toe te voegen aan de huidige 25 restaurants”, licht oprichter Tom Filippini toe. ,,Dat kan op eigen kracht, maar ook door een dergelijke overname”.

Taco Mundo is een Nederlandse fastfoodketen die in 2000 is opgericht. De fastfoodketen serveert typisch Mexicaanse gerechten zoals taco’s, burrito’s en nacho’s en was daardoor de grootste rivaal van Taco Bell. De keten noemt zichzelf ‘marktleider in het Mexicaanse fast casual segment’.

Sluiting Taco Bell

De plotselinge sluiting van Taco Bell is volgens de directie ingegeven door een ,,managementherstructurering’' van de franchisenemer. Het bedrijf had de ambitie uitgesproken om door te groeien naar vijftig restaurants door heel Nederland.

De beslissing om de restaurants te sluiten lijkt recent te zijn genomen. De keten had nog diverse vacatures online staan en stuurde begin deze maand nog een tweet dat een manager voor de vestiging in Eindhoven werd gezocht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven