Volledig scherm
Artist's impression van de verbouwde Rabobank aan de Fellenoord, gezien vanaf de Prof. Dr. Dorgelolaan in Eindhoven. © OVG Real Estate

Acht bouwplaatsen in regio Eindhoven open op Dag van de Bouw

EINDHOVEN - Acht bouwplaatsen in de regio zetten zaterdag 15 juni de hekken open voor het publiek op de Dag van de Bouw van Bouwend Nederland. Bezoekers kunnen onder meer terecht bij de restauratie van het Montfortanenklooster in Oirschot, het gemeentehuis in Geldrop, de voormalige Rabobank aan de Fellenoord en de bouw van de tunnel onder de Montgomerylaan, beide in Eindhoven. 

Het klooster aan de Montfortlaan in Oirschot wordt door aannemingsbedrijf Nico de Bont/Hazenberg Bouw omgebouwd tot 28 zorgwoningen en 24 luxe aanleunappartementen. Dat moet in april volgend jaar klaar zijn. Open van 10.00 tot 14.00 uur. 

Volledig scherm
Verbouwing van en nieuwbouw bij klooster Groot Bijstervelt in Oirschot. © Hazenberg Bouw/Nico de Bont

Het gemeentehuis aan de Meent in Geldrop krijgt een nieuwe vleugel voor publiek en bestuur. Alle oude delen worden vernieuwd en verduurzaamd door bouwbedrijf Moeskops uit Bergeijk. Open van 11.00 tot 16.00 uur. 

Volledig scherm
Nieuwbouw bij gemeentehuis Geldrop(-Mierlo). © Bouwbedrijf Moeskops

De voormalige Rabobank is door bouwmaatschappij Jongen in opdracht van OVG Real Estate helemaal gestript en weer zeer duurzaam opgebouwd voor onder meer de Belastingdienst. Die gaat de inrichting voor zijn rekening nemen vanaf eind dit jaar. Entree aan de Vincent van de Heuvellaan van 10.00 tot 14.00 uur. 

Tunnel

Ook de tunnelbouw voor het verkeer op de Ring in Eindhoven, bij de Montgomerylaan door Team Mobilis-Van Gelder, is te bezoeken, van 10.00 tot 16.00 uur. Inmiddels kunnen de auto's al tijdelijk door de passage, zaterdag mag te voet.   

Verder zijn er in Eindhoven drie woningbouwprojecten te bezoeken. Bouwplan Snellius, deel twee van de stadsvernieuwing Celsiusplein in Woensel-West naar ontwerp van bureau Tarra, van corporatie Sint Trudo en aannemer Hurks,  is open van 11.00 tot 16.00 uur.

Volledig scherm
Het definitieve ontwerp voor de bouw van acht appartementen in complex Bilderdijkliving aan de Bilderdijklaan in Eindhoven. Het wordt momenteel gebouwd tegen de zijkant van het Van Abbemuseum aan. © Diederendirrix architecten/Bosman

 Burgt Bouw uit Deurne laat publiek toe op de bouw van acht luxe appartementen aan de Bilderdijklaan, een ontwerp van Diederendirrix Architecten naast het Van Abbemuseum, van 10.00 tot 14.00 uur. 

En DOK40 aan de Kanaaldijk-Zuid/Havenstraat - project van ontwikkelaar CRA Vastgoed, zusteraannemer Huijbregts Relou en Architecten aan de Maas - kan bezichtigd worden van 10.00 tot 16.00 uur.  

Volledig scherm
Bouw plan Schaversvelden, De Bulders Heeze. © Jansen De Jong Bouw

In Heeze is bovendien het plan Schaversvelden in De Bulders aan de Oudenmolen opengesteld door Jansen De Jong Bouw. Hier verrijzen 38 woningen. 

Meer informatie op debouwmaakthet.nl

In samenwerking met indebuurt Eindhoven