Volledig scherm
Drie dagen lang vliegen acht F-16's vanaf Vliegbasis Eindhoven © Joris van Boven

Acht F-16's vliegen tijdelijk vanaf Vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN - De Vliegbasis Eindhoven, normaliter de thuishaven van vier Hercules transportvliegtuigen en twee KDC-10 tankervliegtuigen, vervult deze functie deze week ook enkele dagen voor acht F-16's die op Vliegbasis Volkel zijn gestationeerd. 

De jachtbommenwerpers zijn volgens een woordvoerder van de vliegbasis naar Eindhoven uitgeweken vanwege  reparaties aan de start- en landingsbaan in Volkel en in verband met de voorbereidingen van de luchtmachtdagen, die op 14 en 15 juni in Volkel plaatsvinden.

De straaljagers blijven tot en met woensdag 5 juni. Dagelijks zullen de acht F-16's twee vluchten maken. Zij maken hierbij ook gebruik van hun ‘afterburners’, die voor meer stuwkracht bij de start zorgen. ,,Dit zal gepaard gaan met wat extra lawaai", aldus de woordvoerder van Vliegbasis Eindhoven. De vluchten vinden uitsluitend overdag plaats. 

Volledig scherm
Acht F-16's zijn tijdelijk gestationeerd op de Vliegbasis Eindhoven. © Joris van Boven
 1. Indringende, fijne en slimme verhalen op Graduation ‘19
  PREMIUM

  Indringen­de, fijne en slimme verhalen op Graduation ‘19

  Als het inderdaad klopt dat de net-afgegestuurden van Design Academy Eindhoven ons een blik gunnen op de toekomst, dan ziet die er tamelijk gecompliceerd uit. Want de geslaagden van designopleiding tonen een wereld die agressief is, amper te doorgronden en ons overdondert met informatie. De designers in spé proberen – ieder op geheel eigen wijze – ons door dat woud te loodsen. Of ons simpelweg een spiegel voor te houden. Of door één element van die gecompliceerde omgeving te isoleren en daarmee behapbaar te maken.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (49%)
 • Olivier Boscagli (1%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
8860 stemmen