Volledig scherm
© Freekje Groenmans

Achterstand Cure bij inzamelen afval in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense afvalinzamelaar Cure heeft sinds de feestdagen een achterstand met het ophalen van afval dat in de ondergrondse containers wordt gestort. Dat leidt er toe dat veel van die containers vol zitten, waardoor het afval op of rond die containers wordt geplaatst in plaats van dat het erin wordt gestopt. En dat heeft weer als gevolg dat het op tal van plekken in de stad klachten regent over vervuiling en zwerfafval. 

,,Tijdens de feestdagen wordt er sowieso al meer afval gestort dan normaal", zo licht een woordvoerster van Cure de situatie toe. ,,We rijden dan met een minimale bezetting omdat onze mensen dan ook verlof hebben. Daarnaast speelt een rol dat het in onze branche momenteel moeilijk is om aan personeel te komen. Daardoor was het tijdens die periode ook moeilijk om extra personeel in te huren. Verder speelt het probleem dat mensen zo maar afval bij de containers plaatsen al langer, en niet alleen in Eindhoven.”

Inmiddels is Cure druk bezig de achterstand weg te werken, zegt de woordvoerster. ,, We hebben een extra kraanwagen ingehuurd, en rijden momenteel zeven dagen in de week extra rondes om alle containers alsnog te legen. En we blijven de komende maanden ook extra rondes rijden om te voorkomen dat er opnieuw sprake is van bijzetafval.” 

De LPF-fractie in de Eindhovense gemeenteraad heeft inmiddels vragen gesteld over deze kwestie aan het college van B en W. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven