Leerkrachten van 't Palet in Eindhoven. Van links naar rechts: Mirre van Rijsingen, Marjolijn Koene, Paul Rentmeester, Anneke van Heugten.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerkrachten van 't Palet in Eindhoven. Van links naar rechts: Mirre van Rijsingen, Marjolijn Koene, Paul Rentmeester, Anneke van Heugten. © FotoMeulenhof

Actievoeren en onderwijs, een moeilijk huwelijk

EINDHOVEN - Na de boeren en de bouw is woensdag het basisonderwijs aan de beurt om weer te staken. De bij vlagen grimmige sfeer in de andere sectoren is bij onderwijsstakingen nergens te bekennen. Is het onderwijs niet te lief?

Grote tractoren of kraanmachines om het Malieveld vol te zetten of snelwegen dicht te stoppen, hebben leerkrachten niet tot hun beschikking. En eerlijk is eerlijk, die zouden ze ook niet willen. Het ligt gewoon niet in hun aard anderen overlast te bezorgen. Tenzij het echt niet anders kan. „Ik ben trots dat we ‘op zijn leerkrachts’ staken”, zegt Anneke van Heugten, leerkracht van groep 4 en 5 op basisschool 't Palet in Eindhoven. „Dat is misschien ‘lief staken’, maar dat is wel het soort mensen dat je bij je kind voor de klas wilt hebben staan.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven