Volledig scherm
© Thinkstock

Advocaat uit Eindhoven weer over de schreef: man raast met 145 kilometer per uur over Kennedylaan

EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat die onder verscherpt toezicht staat, is weer in de fout gegaan. Hij werd in oktober betrapt tijdens een forse snelheidsovertreding en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Op 7 oktober vorig jaar werd de advocaat betrapt terwijl hij met 145 kilometer per uur over de Kennedylaan in Eindhoven raasde op een plek waar 80 kilometer is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en dat was ook al niet voor het eerst. Eerder raakte hij zijn rijbewijs twee maanden kwijt wegens te hard rijden en werd hij bovendien betrapt omdat hij toch in de auto stapte.

De advocaat staat al meer dan een half jaar onder verscherpt toezicht vanwege problemen in de privésfeer. De 32-jarige man werd in april gearresteerd voor bedreiging en mishandeling van zijn voormalige minnares. In juni werd de advocaat nog twee keer aangehouden, omdat ruzies met zijn echtgenote escaleerden. In april dient daarom een strafzaak tegen hem.

De snelheidsovertreding meldde hij niet aan de deken en ook niet aan zijn toezichthouder. Deken Jan Frederik Schnitzler van de Orde van Advocaten Oost-Brabant kreeg er toch lucht van en meent dat de advocaat eerlijk en transparant had moeten zijn. ,,Hoe vervelend het ook is.'' Het opvallende gedrag is volgens hem illustratief. ,,Iedereen kan eens in de fout gaan, maar als je weet dat je onder een vergrootglas ligt, moet je op je tellen passen en dat heeft hij niet gedaan. Het wekt de indruk dat hij doet wat hij zelf wil. Ik vind het heel onverstandig."

De snelheidsovertreding heeft geen directe gevolgen voor zijn werk. Vanwege de conflicten in de privésfeer legde de raad van discipline in oktober een voorwaardelijke schorsing op aan de man. De proeftijd is nog niet ingegaan omdat de deken hoger beroep aantekende. Die wil dat de raadsman een onvoorwaardelijke schorsing krijgt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8187 stemmen