Volledig scherm
© Bert Jansen

Advocaten vragen vrijspraak in moordzaak Ernesto Pistone, eerder werd tot 20 jaar geëist

DEN BOSCH - De advocaten van de vier verdachten in de moordzaak Ernesto Pistone hebben dinsdag allemaal vrijspraak gevraagd voor hun cliënten. Ze vinden het bewijs te mager dat de verdachten betrokken zijn bij de liquidatie van de Eindhovenaar.

Alle advocaten hamerden erop dat er geen technisch bewijs is, geen getuigenverklaringen en dat de politie en het openbaar ministerie veel veronderstellingen doen over de schuld van de vier.

20 jaar
Eerder op de dag eiste de advocaat-generaal tegen Toos van V. twintig jaar cel. Tegen de minnaar van Van V - Jeffrey E. - en tegen een van de veronderstelde schutters - Fatih M. - eiste de advocaat generaal achttien jaar. De andere schutter - Serdar A. - hoorde in het hoger beroep negentien jaar eisen, één jaar meer omdat bij hem een wapen werd aangetroffen.

Genius
Eerder werd Toos van V. veroordeeld tot achttien jaar. Zij wordt gezien als de kwade genius achter de moord. Ze zou de twee schutters via haar minnaar hebben ingehuurd om Pistone voor 10.000 euro dood te schieten. E. zou bemiddeld hebben tussen haar en de schutters.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

In samenwerking met indebuurt Eindhoven