Volledig scherm
© Thinkstock

Afgestudeerden TU/e verdienen het meest

EINDHOVEN - Voor je toekomstige salaris maakt het niet alleen uit welke studie je kiest, maar ook waar je gaat studeren. Dat schrijft weekblad Elsevier op grond van onderzoek onder ruim een miljoen afgestudeerden. 

Per opleiding zijn de verschillen soms groot. Afgestudeerden van de opleiding business administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam verdienen na tien jaar 6.440 euro bruto. Hebben ze in Groningen gestudeerd, dan is dat ruim duizend euro minder. Fiscaal recht in Leiden levert tien jaar na afstuderen maandelijks 6.404 euro op, terwijl de afgestudeerden van Tilburg bijna achthonderd euro minder krijgen. De alumni van de TU/e en de TU Delft blijken het meest te verdienen.
Elsevier baseert zich op het onderzoek Studie en werk van economisch onderzoeksbureau SEO. De onderzoekers konden onder strikte voorwaarden van privacybescherming op basis van burgerservicenummers gegevens combineren van de belastingdienst, uitkeringsinstantie UWV en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) met data van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Op die manier kon het bureau voor de eerste keer gegevens analyseren van ruim een miljoen afgestudeerden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven