Volledig scherm
© Thinkstock

Agressieve Eindhovenaar rijdt bewust in op groepje bij kroeg in Oirschot

OIRSCHOT/EINDHOVEN - Een 55-jarige Eindhovenaar zou vrijdagnacht bewust zijn ingereden op een groepje mensen dat hem en een andere man aansprak op vreemd gedrag bij een café aan de Spoordonkseweg in Oirschot. Kort daarna kon hij meteen worden aangehouden in zijn woning. 

Twee bezoekers en twee personeelsleden van de kroeg liepen vrijdagavond kort voor middernacht naar buiten, omdat een medewerker de twee mannen bij een loods op het terrein zag rondscharrelen en vermoedde dat de twee wilden inbreken. 

Ze vroegen wat ze aan het doen waren en daarop werd de verdachte agressief. Hij duwde een personeelslid weg en sloeg een van de klanten. Het groepje schrok hiervan en nam afstand. Vervolgens stapte het tweetal in de auto en reed de bestuurder bewust in op het groepje. Ze konden nog net op tijd wegspringen en zich schuilhouden achter een plantenbak. 

Een van de getuigen noteerde het kenteken en op basis daarvan kon de Eindhovenaar al snel thuis worden aangehouden. Hij verzette zich stevig daarbij. 

De man zit vast en wordt verdacht van poging tot moord/doodslag. De politie is nog op zoek naar de andere man die erbij betrokken was. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven