Impressie van hoe Buurtschap Te Veld aan de Castiliëlaan in Eindhoven er uit moet komen te zien, met zo'n 700 tijdelijke woningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van hoe Buurtschap Te Veld aan de Castiliëlaan in Eindhoven er uit moet komen te zien, met zo'n 700 tijdelijke woningen. © Gemeente Eindhoven

Akkoord over 700 tijdelijke woningen in Eindhoven, ‘langer wachten is geen optie’

EINDHOVEN - De woningnood is hoog en dat gaf dinsdagavond de doorslag bij de goedkeuring voor de bouw van 700 tijdelijke woningen aan de Castiliëlaan in Eindhoven-Noord. De eerste woningen moeten nog in de eerste helft van dit jaar worden opgeleverd door woningcorporaties ‘Thuis en Woonbedrijf.

  1. Tijdelijke woningen voor 30 jaar in Eindhoven? Alleen zo kunnen we snel bouwen, zegt wethouder
    PREMIUM

    Tijdelijke woningen voor 30 jaar in Eindhoven? Alleen zo kunnen we snel bouwen, zegt wethouder

    EINDHOVEN - Permanent woningen bouwen aan de Castiliëlaan in Eindhoven is tegen de afspraken in de regio. Maar tijdelijk - voor 10 of 15 jaar - huizen neerzetten is onbetaalbaar; dan moeten de kosten in te korte tijd terugverdiend worden. ,,Dus is de termijn opgerekt tot 30 jaar", zegt wethouder Yasin Toronoglu. ,,Een theoretisch gedrocht, maar zo kunnen we wel snel woningen bouwen waar veel mensen om zitten te springen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven