Volledig scherm
© Kees Martens

Akkoord over bouw Atrium op Brainport Industries Campus Eindhoven

EINDHOVEN – De provincie Noord-Brabant, SDK Vastgoed (VolkerWessels) en de gemeente Eindhoven hebben een overeenstemming bereikt over de financiering van het Atrium, het eerste cluster van de Brainport Industries Campus (BIC) in het noordwesten van Eindhoven

Het Atrium wordt het hart van de nieuwe campus. Een innovatieve ontmoetingsruimte met gezamenlijk te gebruiken machines, laboratoria en cleanrooms.

Belangrijke maatschappelijke functie
De campus is volgens de gemeente belangrijk voor de economische ontwikkeling van de regio en voor het vergroten van de werkgelegenheid. “Het Atrium heeft hierin een belangrijke maatschappelijke functie voor bijvoorbeeld innovatie, publiek en onderwijs”, aldus de gemeente Eindhoven.

De totale investering voor de bouw van eerste cluster bedraagt circa 100 miljoen euro. De Provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven verstrekken een lening van in totaal 11,2 miljoen euro. Daarnaast is de provincie bereid een subsidie van 1,5 miljoen euro te verstrekken voor de basisinrichting en de exploitatie van het Atrium aan de toekomstige huurders. Gedeputeerde Erik van Merrienboer (Ruimte) licht het besluit van Gedeputeerde Staten toe: “Wil onze Brabantse high tech industrie wereldwijd concurrerend blijven, dan zal ze slimmer met elkaar moeten samenwerken in nieuwe concepten. De Brainport Industries Campus speelt in op die vraag vanuit de industrie. De wijze waarop dat gebeurt is zo vernieuwend en onontgonnen, dat de overheid mede aan de lat staat voor de financiering ervan.”

Ongegrond
Eind september werd bekend dat de Brainport Industries Campus aangelegd mag worden. De Raad van State verklaarde alle bezwaren tegen het bedrijventerrein BIC tussen Eindhoven Airport en de N2/A2 ongegrond.

Brainport Industries Campus (BIC)
Initiatiefnemer VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed bouwt een duurzame internationale campus voor kennisintensieve bedrijven in de toelever- en maakindustrie in de Brainport regio; de fabriek van de toekomst. De ambitie is om de campus tot een internationale showcase te laten uitgroeien die de kracht van de toeleverketen in de regio versterkt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven