Volledig scherm
Deze zomer moet de bezorgrobot voor klanten aan de slag op de High Tech Campus Eindhoven. © AH

Albert Heijn wil bezorgrobot testen op High Tech Campus Eindhoven

EINDHOVEN - Je bestelt je lunch bij de AH to go, en even later komt er een bezorgrobot voorrijden met je bestelling. Op de High Tech Campus moet het komende zomer gaan gebeuren, als het aan de Albert Heijn ligt.

Via een app moeten mensen hun bestelling plaatsen bij de AH to go waarna medewerkers de boodschappen in de laadklep van de robot doen. De robot brengt vervolgens de bestelling naar de klant. ,,Zo kun je ongestoord doorwerken terwijl de lunch voor je geregeld wordt”, schrijft de supermarkt in een persbericht. De plannen zijn gepresenteerd tijdens het Digital Food conference in Amsterdam door Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize.  Albert Heijn wil de bezorgrobot komende zomer gaan testen en bezweert dat het niet om een vervroegde 1-aprilgrap gaat. ,,In het buitenland bestaat het al. We hebben in Zaandam al bijna een volledig gemechaniseerd distributie centrum staan. Ontwikkelingen op dit gebied gaan snel”, zegt een woordvoerster desgevraagd.

De robot, ontwikkeld door TeleRetail, maakt gebruik van een virtuele plattegrond om zijn weg te vinden en is voorzien van sensoren om ervoor te zorgen dat hij nergens tegenaan rijdt. De robot mag niet op de openbare weg, vandaar dat er is gekozen voor privé terrein zoals de High Tech Campus in Eindhoven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven