Albert Heijn XL Woensel in Eindhoven ontruimd na dreigtelefoontje: mogelijk gedreigd met bloedbad

video | updateEINDHOVEN - De Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel in Eindhoven is donderdagavond rond 20.30 uur ontruimd. Volgens de politie was er sprake van een ‘zeer serieus te nemen dreigtelefoontje’. Zij wil echter niets zeggen over de inhoud van het telefoontje.

Volgens bronnen zou het telefoontje bij de broodafdeling zijn binnengekomen en zou er zijn gedreigd met een bloedbad. De politie wil dit niet bevestigen.

Boodschappenkarretje

Het pand werd ontruimd uit voorzorg. Een woordvoerder zegt dat de politie ‘zeker gezien de tijdsgeest’ geen risico wilde nemen en dus tot actie is overgegaan. Ook uit voorzorg stonden agenten bij de AH XL aan de Limburglaan in Eindhoven. De reactie van de autoriteiten wordt ongetwijfeld mede ingegeven door de schietpartij in de tram in Utrecht en bijvoorbeeld de golf aan overvallen in Eindhoven-Noord.

De klanten die binnen waren moesten hun karretje met boodschappen laten staan en naar buiten gaan. Het personeel is op een locatie dichtbij de Woenselse vestiging opgevangen, een deel ging ook al snel weer naar huis. Anderen kwamen nog een keer terug naar de lege winkel. Wat ze daar deden, mochten ze niet zeggen. ,,Geschrokken? Ja natuurlijk zijn we geschrokken”, was het enige dat één van hen kwijt wilde. 

Albert Heijn XL Woensel.
Volledig scherm
Albert Heijn XL Woensel. © Bert Jansen

Kogelwerende vesten

De politie blokkeerde de ingang van de winkel met twee auto's en enkele agenten met kogelwerende vesten. Een deel van het parkeerterrein werd afgezet. Binnen werd onderzoek gedaan. Of de winkel doorzocht werd op mogelijke wapens is niet duidelijk. In ieder geval was er geen sprake van een bommelding of een overval, benadrukte een politieman ter plaatse. 

Open gaan

Er worden geen andere AH-filialen bedreigd, zo liet een woordvoerder van Albert Heijn weten. Meer informatie wilde de woordvoerder niet geven.

Het is nog niet zeker of de Albert Heijn in Woensel vrijdag opengaat. ,,Uit het onderzoek zal moeten blijken of er nog sprake is van een dreigende situatie”, aldus de politiewoordvoerder. Ook de AH-woordvoerster kan daar nog niks over zeggen. Eventueel zouden extra veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden als de deuren opengaan.

Bij de Albert Heijn XL aan de Limburglaan stond ook politiebewaking na de dreiging bij Albert Heijn XL in Woensel.
Volledig scherm
Bij de Albert Heijn XL aan de Limburglaan stond ook politiebewaking na de dreiging bij Albert Heijn XL in Woensel. © Eddy Jansen

Jumbo

Even leek het alsof ook het supermarktfiliaal van Jumbo in Winkelcentrum Woensel was ontruimd, maar dit bleek later niet het geval. Die winkel is een van de supermarkten in het stadsdeel die de afgelopen tijd het doelwit was van overvallers. Het is dan ook niet vreemd dat veel klanten gisteravond ook meteen daar aan dachten. ,,Weer een overval?”, vraagt een van de bezoekers die aan een gesloten deur komt? ,,Nee, geen overval, maar we kunnen niet zeggen wat wel”, aldus de politieman. Hij verwijst de man naar de Jumbo aan de andere kant van het winkelcentrum.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven