Alle ballen op Eindhovense Formule E-race: gemeente en ondernemers tekenen verklaring

videoEINDHOVEN - De gemeente Eindhoven en drie ondernemers laten onderzoeken of het in de toekomst mogelijk is om de Formule E naar Eindhoven te halen. Diverse onderzoeken moeten de haalbaarheid en kosten van het ontvangen van de grootste elektrische raceklasse ter wereld in kaart brengen. Beide partijen ondertekenden woensdagmiddag in Eindhoven een verklaring waarin dat is afgesproken. 

Initiatiefnemers van het evenement zijn ondernemers Peter-Paul Laumans, Ed Winters en Berry van Nes. Laumans: ,,Formule E-coureur Robin Frijns (momenteel vijfde in het kampioenschap, red.) is ambassadeur van het plan om de race naar Eindhoven te halen.” Volgens Laumans past een plek op de E-Prix-kalender goed bij Eindhoven, onder andere omdat veel bedrijven in de regio zich bezighouden met elektrisch rijden. Het drietal ondertekende de verklaring samen met de Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers.

Formule E is een autosportklasse waaraan enkel elektrisch aangedreven raceauto’s meedoen. Die worden sinds 2014 in tal van landen georganiseerd. Dit seizoen worden dertien races verreden in twaalf steden, zoals Parijs, Rome, Berlijn, Monaco en New York. De Formule E groeit steeds meer uit tot een evenement van wereldklasse. 

Coureur Robin Frijns noemde Eindhoven onlangs ‘zeer geschikt’ vanwege de samenwerking met technologische bedrijven en de universiteit. Hij voegt daaraan toe dat een racebaan in Eindhoven makkelijker te realiseren is dan bijvoorbeeld in Amsterdam. 

Bedrijven die het onderzoek naar de haalbaarheid van een Eindhovense race steunen zijn de High Tech Campus, VDL en de Rabobank.

Volledig scherm
Robin Frijns, hier tijdens de 2019 E-Prix van Berlijn, is ambassadeur van de Eindhovense race. © Getty Images
Volledig scherm
Krijgt Nederland na weer een Formule 1-race in Zandvoort op de kalender straks ook een Formule E-race in Eindhoven? © Stichting Formula-Eindhoven
  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen