Volledig scherm
PREMIUM
Foto is ter illustratie © Thinkstock

Alle hens aan dek voor kwetsbare jongeren in regio Eindhoven en Helmond

EINDHOVEN - Hoe kan het dat het aantal zelfmoorden onder jongeren blijft stijgen? 2017 blijkt het dodelijkste jaar onder jongeren van 10 tot 25 jaar. Maar liefst 169 jongeren benamen zich van het leven. Ondanks de vele hulp en preventie initiatieven die ook in deze regio draaien.

Zelfdoding is al jaren zelfs de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Reden om zo snel mogelijk met een plan van aanpak te komen. Regio Helmond-Peel raakte daarvan doordrongen nadat in 2015 in die regio maar liefst acht tieners hun leven beëindigden. Sinds anderhalf jaar draait daar het scholenproject STORM.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven