Volledig scherm
Het voormalige Diesel-kantoor aan de Hugo van der Goeslaan (midden) en het achterliggende oude koelhuis van Campina worden gesloopt. Er komt onder meer een nieuwvestiging van Allsafe Mini Opslag. Op de voorgrond een deel van het FrieslandCampina-complex dat ook herontwikkeld wordt; op de achtergrond werd nog gebouwd aan het nieuwe Augustinianum. © Ronald Otter

Allsafe hoopt eind dit jaar vestiging Eindhoven te openen

EINDHOVEN - Allsafe Mini Opslag , aanbieder van opslagruimte voor particulieren en bedrijven, hoopt eind dit jaar een vestiging in Eindhoven te openen. Na de nodige discussie met de gemeente Eindhoven is nu de bouwvergunning aangevraagd voor een nieuw pand aan de Hugo van der Goeslaan. 

Dat zegt directeur Eric Stubbé van het bedrijf op vragen van het ED. Allsafe kocht in 2015 al het voormalige hoofdkantoor van modebedrijf Diesel op de hoek Hugo van der Goeslaan/Dirk Boutslaan, tegenover de Campina. Een jaar later kwam daar nog het voormalige koelhuis van Campina aan de Dirk Boutslaan bij. Beide panden worden binnenkort gesloopt. Op de plek van het kantoorgebouw aan de rondweg komt een nieuwbouwpand van vier bouwlagen. In het pand van 10.000 vierkante meter komen allerlei varianten van opslagmogelijkheden, van klein tot groot. 

Uitstraling
Volgens Stubbé heeft het even geduurd voordat er een overeenkomst lag met de gemeente en de commissie Ruimtelijke Kwaliteit over het nieuwbouwplan. ,,Zij vonden uitstraling op deze entreelocatie erg belangrijk en hadden hun persoonlijke voorkeuren. Wij willen best naar de omgeving kijken maar we hebben wel onze eigen huisstijl (in de kleuren geel en blauw - red.). Er is een gebouw uitgekomen met veel glas in de gevel dat past in de omgeving", aldus de directeur. 

Allsafe heeft tientallen vestigingen in heel Nederland, onder meer in Tilburg, Den Bosch en Nijmegen. Eindhoven ontbrak nog in het rijtje. Concurrenten zijn er ook al genoeg, zoals Shurgard. ,,Natuurlijk zijn die er al. Maar de markt voor opslag groeit. Mensen gaan steeds kleiner wonen en wij zijn dan hun zolder, kelder en schuur. En wij onderscheiden ons door hoogwaardige service." 

Lastig te verbouwen
Voor sloop is gekozen omdat de panden heel lastig te verbouwen zijn. ,,En het zijn natuurlijk niet de mooiste gebouwen van Eindhoven", zegt Stubbé met gevoel voor understatement. Het terrein van het voormalige koelhuis wordt nog niet bebouwd. Daarvoor zoekt Allsafe nog een koper. ,,Maar we hebben heel wat te stellen gehad met excessen door krakers in het gebouw. Daar willen we vanaf. Sloop is dan een oplossing." Zo waren er kraakfeesten die op het onbeveiligde dak van de betonnen kolos eindigden. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven