Volledig scherm
PREMIUM
De bijeenkomst van FNV en KBO over huishoudelijke hulp Eindhoven werd druk bezocht.

Alsnog keukentafelgesprek voor bezwaarmakers Eindhoven

EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven is deze week begonnen met het alsnog bezoeken van de ruim 200 ouderen en zieken die bezwaar maakten tegen korting op hun huishoudelijke hulp. Een WMO-consulente van de gemeente zelf gaat met hen in gesprek over hun persoonlijke omstandigheden.

Tot nu toe vond de gemeente zo'n keukentafelgesprek niet nodig, ook al is dit wettelijk verplicht. Eindhoven herstelt nu haar eerdere fout, maar alleen bij de mensen die bezwaar hebben gemaakt.

 1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
  PREMIUM
  VIDEO

  Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

  EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.
 2. Wat vinden transporteurs van invoering van de spitstaks?
  PREMIUM

  Wat vinden transpor­teurs van invoering van de spitstaks?

  EINDHOVEN - Met het toenemen van het fileleed, vooral in de regio Eindhoven, lijkt het draagvlak voor het invoeren van rekeningrijden toe te nemen, ook in het bedrijfsleven. Uit een enquête van VNO-NCW bleek deze week dat een kleine meerderheid (53 procent) van de ondernemers in Noord-Brabant en Zeeland voorstander is van zo’n spitstaks, een tolheffing op belangrijke wegen. Het ED laat een voor- en tegenstander aan het woord.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven