Volledig scherm
Het Amberteam op de High Tech Campus waar hun kantoor is gevestigd. © Amber Mobility

Amber haalt half miljoen op en breidt uit in Nederland

EINDHOVEN - Amber Mobility, het Eindhovense platform voor elektrische deelauto's, heeft in een eerste investeringsronde een half miljoen euro opgehaald. Met dit geld wil de start-up komende tijd uitbreiden in grote steden in Nederland, waaronder Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. 

„Europa en de Verenigde Staten zullen snel volgen", stelt Kate Brunton van Amber.

Een groot deel van de investering komt van Jan Scholt, oprichter van Scholt Energy Control, een business-to-business energieleverancier die actief is in Nederland, België en Duitsland. Scholt heeft al aangegeven dat hij in 2018 de leidende investeerder wil worden in de volgende investeringsronde. „Volgend jaar willen we in een tweede investeringsronde 3 tot 8 miljoen ophalen", zegt Brunton. Ze verwacht dat Amber binnen vijf jaar op diverse continenten zit. „Maar eerst gaan we uitbreiden naar andere steden in Nederland."

Amber is een nieuwe generatie carsharing platform dat werkt met een slimme app en aangepaste elektrische BMW i3's gebruikt. De service is alleen beschikbaar voor bedrijven. Daarnaast werkt Amber aan een zelfrijdende elektrische deelauto. Plan is om die half 2018 te lanceren. Amber startte in mei dit jaar bij AbnAmro in het centrum van Eindhoven met de eerste vloot elektrische deelauto’s. Inmiddels is ook de High Tech Campus Eindhoven, waar Amber Mobility is gevestigd, van elektrische deelauto's voorzien. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven