Het Stationsplein in Eindhoven, gezien vanuit de Bijenkorf.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Stationsplein in Eindhoven, gezien vanuit de Bijenkorf. © Michel Theeuwen

Analyse: Gemeenteraad moet keuze maken, voor bouwen of voor de buren

EINDHOVEN - Bouwen, bouwen, bouwen. Dat willen we allemaal. Ook de politiek. Maar het motto om de druk op de woningmarkt te verlagen wordt steeds meer gefrustreerd doordat gemeenteraden niet doorpakken. Ze hechten soms onevenredig veel waarde aan de belangen van buurtbewoners, cultuurhistorische stichtingen of ondernemers die hun bedrijf aangetast zien. Zij krijgen - zeker in deze verkiezingstijd - snel gehoor met hun klachten. 

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven