Volledig scherm
Anne van der Steen in de voorstelling van Wildpark © Wildpark

'Anne' van Wildpark: subtiel jeugdtheater in Pand P in Eindhoven

EINDHOVEN - De voorstelling 'Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden', door het nieuwe Eindhovense jeugdtheaterplatform Wildpark, ging dit weekend in première in Pand P. 

Stel dat je vader nu eens niet je vader is. Wat biedt dat allemaal voor mogelijkheden: niet die saaie, overbekende man die je iedere dag tegenkomt en waar je je mateloos aan ergert, maar wie weet die super-te-gekke-onovertroffen-knappe-geduldige man die jou helemaal in het centrum van zijn belangstelling zet. Zoals laten we zeggen een beroemde kunstenaar, want dat creatieve past ook helemaal bij jou (alleen niemand ziet het). In de voorstelling 'Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden' speelt Anne van der Steen met veel zelfspot haar jongere ik; het kind dat iedereen is of is geweest. 

Onder regie van Annemiek Nienhuis van voorheen Hetpaarddatvliegt en sinds een paar maanden jeugdtheaterplatform Wildpark. Een initiatief met Parktheater om nieuw talent een podium te bieden en op weg te helpen. Jeugdtheater zoals we dat kennen van Hetpaard met nuance en humor, om samen met het (jonge) publiek een weg te zoeken in het ingewikkelde geheel dat we kort samengevat 'leven' noemen.

Geestige puber
Anne van der Steen speelt een heerlijk geestige puber, die in alle ernst ergens bij wil horen en toch vooral zichzelf wil zijn. Een spagaat die ons in een heldere verhaallijn met humoristische wendingen op een ongecompliceerde manier meeneemt in haar gedachten. Puntig en met een ijzersterke timing, waarin het lachen om dat meisje subtiel plaatsmaakt voor meeleven en voelen; alsof je zelf Anne bent geworden. 'Anne' is jeugdtheater zoals je het als kind, jongere en volwassenen graag ziet, omdat je met meer bagage naar huis gaat.

Spel en concept: Anne van der Steen. Tekst: Glenn Markesteijn. Regie: Annemiek Nienhuis. Info: wildpark.nu.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven