Volledig scherm
PREMIUM
Annie Rijken als Zwarte Piet op het 18 Septemberplein in Eindhoven. © Ben Rijken

Annie Rijken uit Eindhoven; ‘Als ik roetveegpiet moet worden, stop ik ermee’

videoEINDHOVEN - Roetveegpiet worden? Annie Rijken peinst er niet over. ,,Zwarte Piet is een kindervriend. Wat is daar op tegen? Voor wie zouden we onze traditie moeten veranderen? Volgens mij is de groep die dat wil erg klein.”

Al haar halve leven speelt Annie Rijken (62) Zwarte Piet in Eindhoven, of beter gezegd: ís ze Zwarte Piet. Zaterdag voor het dertigste jaar op rij bij de lokale intocht van de buurtvereniging in Strijp. En eind deze maand voor de 19e keer bij het binnenstadsevenement de Grote Pieten Parade, dat haar man organiseert. ,,Als ik roetveegpiet moet worden, dan stop ik ermee. En zo denken veel vrijwilligers er over.”

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    EINDHOVEN - Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven